مجازات سربازان فراری

مجازات سربازان فراری

در این مقاله قصد داریم با نگاهی دقیق و موشکافانه به مجازات سربازان فراری بپردازیم. فرار از خدمت سربازی، اقدامی است که تبعات قانونی در پی دارد. اگر شما هم جزو مشمولان غایبی هستید که به هر دلیلی به خدمت سربازی اعزام نشده اید، قطعا دغدغه مجازات سربازان فراری را دارید. در این مقاله، ضمن بررسی مجازات سربازان فراری به سوالات پرتکرار شما پاسخ خواهیم داد. با کامل مشاور همراه باشید.

در این مقاله از کامل مشاور میخواهیم در مورد سرباز فراری و مباحث مربوط به ان صحبت کنیم، و  حتما برای شما از این سوال ها پیش امده که سرباز فراری کیست؟  ایا غیبت از سربازی و فرار از خدمت یکی هستند؟

قطعا میشه گفت که فرار از خدمت یکی از مبحثهای پیچیده و سخت سربازی بوده و است، قطعا برای سربازان فراری مجازات های در نظر گرفته اند، و شما میبایست به حکم ورود به منزل و یا با نمونه حکم جلب سربازی اشنا باشید تا از عاقبت فرار از سربازی اگاه شوید.

سرباز فراری کیست؟
سرباز فراری کیست؟

سرباز فراری کیست؟

سرباز فراری کسی است که دفترچه نظام وظیفه خود را پست کرده، زمانی که دفترچه پست میشود مشمول جزء نیروهای مسلح کشور بحساب امده و اگر از 15 روز بیشتر غایب باشد او یک سرباز فراری بوده و اگر به هر دلیل غیبت ایشان تا 60 روز و بیشتر طول بکشد، مراجع قضایی پرونده مشمول را مورد برسی و رسیدگی قرار میدهند.

تفاوت سرباز فراری و غایب

اگر سرباز دفترچه آماده به خدمت ارسال کرده باشد وارد دوره سربازی شده و جزء نیروهای مسلح کشور است و اگر بعد از ۱۵ روز غیبت در هر مرحله از سربازی دوباره به یگان مراجعه نکرده باشد فراری محسوب میشود، اما مشمول غایب شخصی است که یا اصلا دفترچه خدمت نفرستاده یا اگر فرستاده خود را به پادگانی معرفی نکرده است.

سرباز فراری کیست؟
سرباز فراری کیست؟

غیبت طولانی و یا فرار از زندان

قطعا برای همه ی افراد سربازی یکی از ناخواستنی و ناخوشایندترین قسمت های زندگی بوده و خواهد بود زیرا که ازادی و اختیار انسان در این قسمت از زندگی خیلیی کم رنگ شده و این در حالی است که انسان فقط در ازادی مطلق احساس زنده بودن و سر زندگی میکند، ولی خوب نمیشه منکر این شد که برای خیلی ها و بخصوص افراد تیتیش مامانی، جای خوبی برای مواجه شدن با سختی های زندگی و نظم و انضباط هر چند خشک و بی جان است.

خوب این تصورات ما از سربازی و این چیزی که واقعا سربازی هست باعث میشه بسیاری از ما تا جای ممکن از رفتن به سربازی امتناع کرده و ان را صرفا هدر دادن زندگی تلقی کنیم، البته محدود افرادی هم هستن که ان را وظیفه ملی میدانند ولی خوب حتی اگه حق با اونا باشه باید این وظیفه از روی اختیار و عشق فرد به خدمت و به انتخاب خود فرد باشد.

در بخی موارد هم که فرد به هر دلیل دفترچه خود را پست کرده مواردی از این قبیل به شکل ذکر شده در زیر میتوانند دلیل فرار از خدمت باشند:

بعضی افراد که بیماری های خاص داشته و به دلیل سختی دریافت معافیت پزشکی موفق به گرفتنش نشدن بعد از یه مدت به خاطر مشکلات جسمی یا روحی روانی اقدام به فرار میکنند.

ادامه مطلب
اضافه خدمت غیبت سربازی ۱۴۰۳

دلیل دومی که میتوان گفت خیلی چشمگیر است مشکلات مالی هستش چون همنطور که همه میدونیم حقوق سربازان وظیفه بسیار کم بوده و خیلی هم از انها در امرا معاش خانواده هم سهیم هستن.

همچنین شرایط نامناسب جغرافیایی میتواند دلیل دیگر برای فرار بعضی از سربازها باشد، مثلا برخی منطقه ها مرزی و برخی اب و هوای گرم و خشک و یا زمستانهای خیلی سرد و برفی و غیره .

مجازات فرار از خدمت

سازمان نظام وظیفه برای سربازانی که بنا بر دلایل مختلف، محل خدمت خود را ترک کرده و فراری محسوب می‌شوند، قوانین روشن و مشخصی را اعلام نموده است. گرچه این قوانین به شرایط مختلفی از جمله: علت فرار، مدت زمان غیبت و… بستگی دارد.

اگر سربازی به هر دلیل محل خدمت خود را ترک کرده باشد سازمان نظام وظیفه قوانین خاصی دارد که بسته به شرایط از جمله زمان غیبت و دلیل فرار و غیره قابل تغییر است

اما بطور خلاصه مجازات فرار بر اساس ماده 59 قانون جرائم نیروهای مسلح به شکل ذکر شده در زیر است:

تمام سربازان فراری چنانچه 15 روز و بیشتر از غیبت انها گذشته باشد میبایست سه ماه تا یک سال در حبس باشن و یا اضافه خدمت سه ماه تا یک سال.

و بطور کلی به ازای هر روز غیبت دو روز اضافه خدمت و اگر سرباز فرار را تکرار کند و مشکلات انضباطی داشته باشد حکم زندان هم صادر میشود در برخی موارد جریمه نقدی و حتی مسدود سازی کد ملی.

و اما در مورد دستگیری اولین مرحله سازمان نظام وظیفه با ارسال پیام اخطاریه به شخص انجام میشه، و چنانچه مشمول نسبت به این اخطاریه بی توجه باشد اینبار با فرستادن احضاریه کتبی توسط کلانتری محل سکونت فرد پیگیری میکند و در اخر اگر همچنان پس از دریافت برگه احضاریه از بازگشت به پادگان امتناع کند، با استفاده از حکم ورود به دمنزل سرباز رو داده و او را جلب کرده و قوانین دیگر شامل جریمه سرباز و غیره اجرا خوهد شد.

10 مورد از مجازات سربازان فراری در ایران

ردیف عنوان مجازات توضیحات
1 حبس با توجه به مدت زمان غیبت، از 6 ماه تا 2 سال حبس در زندان نظامی
2 جریمه نقدی مبالغ مختلفی برای جریمه نقدی در نظر گرفته شده که به ازای هر ماه غیبت محاسبه می شود.
3 اضافه خدمت سرباز فراری باید پس از دستگیری، اضافه خدمت انجام دهد که معادل دو برابر مدت زمان غیبت او خواهد بود.
4 محرومیت های اجتماعی سربازان فراری از برخی حقوق و مزایا مانند صدور گواهینامه رانندگی، وام، استخدام و … محروم می شوند.
5 ابطال یا تعلیق گذرنامه سربازان فراری تا زمان مشخصی پس از دستگیری، مجاز به خروج از کشور نیستند.
6 درج در سوابق سابقه فرار از سربازی در سوابق فرد ثبت می شود که می تواند در آینده برای او مشکلاتی ایجاد کند.
7 غرامت در برخی موارد، سرباز فراری باید غرامت مربوط به خسارات وارده به یگان محل خدمت را پرداخت کند.
8 تعقیب کیفری در صورت ارتکاب جرایم دیگر در حین فرار، سرباز فراری باید پاسخگوی آنها نیز در مراجع قضایی باشد.
9 بازداشت سرباز فراری پس از دستگیری توسط نیروهای نظامی بازداشت و به مراجع ذیصلاح معرفی می شود.
10 سایر مجازات ها در برخی موارد خاص، مجازات های دیگری مانند تنزل درجه، اخراج از ارتش و … نیز برای سربازان فراری در نظر گرفته می شود.
ادامه مطلب
نحوه محاسبه شماره چشم برای معافیت

توجه: این موارد فقط شامل برخی از مجازات های رایج برای سربازان فراری در ایران است و ممکن است مجازات های دیگری نیز وجود داشته باشد. همچنین، قوانین و مقررات مربوط به سربازی در حال تغییر است، بنابراین برای کسب اطلاعات دقیق و به روز باید به مراجع ذیصلاح مراجعه کرد.

معافیت از خدمت برای سربازان فراری

سربازان بر اساس دلیل فرار خود از پادگان محل خود یا بهتره بگیم از سربازی مشمول معافیت های مختلفی شده اند که در ادامه به شرح برخی از انها میپرداریم.

معافیت پزشکی سرباز فراری

هر زمان سرباز فراری بیمار شده و سلامتی خود را از دست داد اگر به یگان مربوطه مراجعه کند و جریمه را پرداخت کند، میتواند شروط معافیت پزشکی را خوانده و از ان اگاه شود، و تاییدیه بیماری توسط پزشک مورد قبول سازمان نظام وظیفه را بگیرد و برای خاتمه دادن به پرونده سرباز فراری خود اقدام کند.

معافیت کفالت سربازان فراری

اگر یک سرباز فراری در زمان درست و به موقع دفترچه را پست و اعزام به خدمت شده باشد در شرایط خاصی مشمول معافیت کفالت میشود.

البته باید توجه داشت که بسته به شرایط معافیت های نظام وظیفه دارای بند و تبصره های زیادی بوده و هست، و هر ساله قوانین جدید نظام وظیفه در این راستا تصویب میشود.

معافیت سربازان فراری متاهل

سربازان متاهل که اقدام به فرار میکنند و یا کسانی که بعد از فرار متاهل میشوند توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح مشمول تخفیفاتی میشوند که شامل بخشیدن اضافه خدمت و کسری خدمت و تخفیف در جریمه های نقدی و صادر نشدن حکم زندان است.

و چنانچه سرباز متاهل در منطقه ای غیر بومی تقسیم شده باشد با استفاده از اپشن تاهلش میتواند به محل سکونت همسر درخواست انتقال کرده و انتقالی بگیرد، و همچنین اگر متاهلین فرزند داشته باشند به ازای یک فرزند سه ماه کسری و به ازای دو فرزند چهر ماه کسری و به ازای سه فرزند پنج ماه کسری خدمت میگیرند.

معافیت ایثارگری سربازان فراری

فرماندهی ستاد کل نیروهای مسلح  قانونی را تصویب کرد که در ان  سربازان فراری و افرادی که غایب هستند میتوانند از قوانین کسیر و معافیت های ایثارگری استفاده کنند.

نظام وظیفه قوانین مشخصی دارد که در مورد کسری و معافیت ایثارگری بر اساس درصد جانبازی و مدت زمان ازادگی و مدت زمان حضور درجبهه تصمیم میگیرد.

سرباز فراری میبایست به یگان بازگشته و مراحل اداری را طی کرده و نسبت به دریافت نامه اشتغال به خدمت سربازی اقدام کند و مدارک را به سازمان وظیفه عمومی ارائه بدهد.

بخشش سربازان فراری

اینکه سربازان تحت شرایطی مجبور به فرار میشوند بد است ولی خوب با مجازات افراد بخاطر فرار از خدمت قضیه پیچیده تر و سخت تر از قبل نیز میشود.

همانطور که قبلا هم گفته شد بر اساس قانون سرباز فراری سرباز فراری که خودش به پادگان برمیگردد و خودش رو معرفی میکنه مجازات کمتری نسبت به ان سرباز فراری که توسط ماموران بازداشت میشود دارد.

در اینجا ما برخی از بخشش های که میتوان یک سرباز فراری از ان بهره ببرد را ذکر کرده ایم.

  • حبس نشدن سرباز فراری
  • انتقالی گرفتن با توجه به شرایط سرباز از پادگان
  • تخفیف دادن به سرباز در هنگام پرداخت جریمه
  • تخفیف دادن به سرباز در دیگر جرایم کیفری
ادامه مطلب
شرایط گرفتن معافیت کفالت سربازی
مجازات سربازان فراری
مجازات سربازان فراری

مجازات سربازان فراری

طبق ماده 59 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، برای سربازان فراری دو نوع مجازات در نظر گرفته شده است:

  • حبس: مجازات حبس برای سربازان فراری از سه ماه تا یک سال است.
  • اضافه خدمت: در صورتی که فرد فراری خود را معرفی کند، به اضافه خدمت نیز محکوم خواهد شد. مدت اضافه خدمت نیز سه ماه تا یک سال می باشد.

شدت مجازات با توجه به شرایط و دلائل فرار از خدمت، زمان غیبت و سوابق فرد تعیین می گردد. در ادامه به انواع مجازات سربازان فراری با جزئیات بیشتر خواهیم پرداخت.

مجازات سربازان فراری خود معرف

سربازان فراری که خود را معرفی می کنند، از تخفیف در مجازات برخوردار می شوند. همانطور که اشاره شد، مجازات این دسته از مشمولان غایب، حبس یا اضافه خدمت خواهد بود. اما با معرفی خود، از تخفیف در مجازات بهره مند می شوند. میزان تخفیف نیز با توجه به مدت غیبت و دلایل فرار در نظر گرفته می شود.

سربازان فراری بالای 10 سال

مجازات سربازان فراری بالای 10 سال، تشدید می شود. این بدان معناست که با توجه به مدت زمان بالای فرار، مجازات حبس و یا اضافه خدمت فرد سنگین تر خواهد بود. در چنین شرایطی، بهتر است با مشاورین حقوقی متخصص در زمینه معافیت سربازی مشورت نمایید. مشاورین کامل مشاور با بررسی پرونده شما، راهکارهای لازم جهت کاهش مجازات را ارائه خواهند داد.

طرح جدید معافیت سربازان فراری

اخیرا طرح هایی برای معافیت سربازان فراری مطرح شده است. این طرح ها با هدف ساماندهی به وضعیت مشمولان غایب و رفع موانع اعزام به خدمت سربازی ارائه می شوند. در حال حاضر، جزئیات نهایی این طرح ها مشخص نشده است. کامل مشاور به طور مستمر، اخبار مربوط به معافیت سربازی را دنبال می کند. شما می توانید با مراجعه به وبسایت ما، از آخرین اخبار مربوط به معافیت سربازان فراری مطلع شوید.

کدام سربازان فراری بازداشت نمی شوند

این تصور که تمامی سربازان فراری بازداشت می شوند، اشتباه است. در شرایط خاصی، امکان بازداشت سرباز فراری وجود ندارد. به عنوان مثال، طبق قانون، مشمولان غایبی که سنشان به 50 سال تمام رسیده باشد، بازداشت نمی شوند. همچنین، مشمولان دارای بیماری های خاص و یا معافیت های پزشکی نیز از بازداشت معاف هستند.

مجازات سرباز فراری برای بار دوم

فرار مجدد از خدمت، مجازات سرباز فراری را تشدید می کند. چنانچه فردی که قبلا سابقه فرار از خدمت داشته و پس از گذراندن دوران محکومیت، مجددا فرار کند، با مجازات سنگین تری روبرو خواهد شد.

عفو رهبری سربازان فراری

در مناسبت های خاص، با عفو رهبری، امکان بخشیده شدن سربازان فراری وجود دارد. عفو رهبری معمولا شامل مشمولان غایبی می شود که دارای شرایط خاص بوده و یا ابهاماتی در وضعیت سربازی آنها وجود داشته باشد. کامل مشاور توصیه می کند برای اطلاع از شرایط بهره مندی از عفو رهبری، با مشاورین حقوقی ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دریافت امریه خاتم الانبیا ۱۴۰۳
دریافت امریه خاتم الانبیا
دفترچه اعزام به خدمت سربازی
شرایط جذب سرباز معلم ۱۴۰۳
شرایط جذب سرباز معلم ۱۴۰۳
برگ سفید سربازی
برگ سفید سربازی
سامانه دریافت معافیت تحصیلی
معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال دارای دو فرزند
معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال دارای دو فرزند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره📜

خواهشا متن زیر را با دقت بخوانید با تشکر